Bahan-bahan
- 250g Philadelphia cream cheese
- 50g mentega tanpa garam
- 80g gula halus
- 3 biji telur -asingkan kuning dan putih
- 80cc fresh cream
- 2 sudu kecil jus lemon
- 40g tepung roti
- 40g dry fruit
- sedikit gula aising untuk hiasan
Cara-cara
- Pukul cheese dan mentega sehingga kembang dan masukkan separuh gula dan pukul lagi
- Masukkan sebiji demi sebiji, diikuti dengan fresh cream dan lemon jus
- Masukkan pula tepung roti dan gaul sehingga sebati
- Dalam mangkuk lain pukul telur putih dan gula yang separuh lagi sehingga kembang. (Bila diterbalikkan telur tak jatuh)
- Masukkan dry fruit ke dalam telur putih dan kacau sebati
- Masukkan adunan telur putih ke dalam adunan pertama tadi. Gaul sebati.
- Kemudian masukkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 160 degree selama 40-45 minit. Loyang tu mestilah diletakkan dalam dulang yang berisi air
- Setelah masak. Ayaklah gula aising ke atas kek tadi